Spanplafonds & -wanden

Spanplafonds

Dankzij een spanplafond heb je geen last meer van oneffenheden of barsten. Het resultaat is een strak oppervlak dat elke onregelmatigheid maskeert. Een spanplafond is de ideale oplossing als je renoveert. Je bevestigt het snel en eenvoudig onder het bestaande plafond, zodat je niet hoeft te breken.

Ook in nieuwbouw winnen spanplafonds aan populariteit, omdat je makkelijk tot op het laatste nog buizen(ventilatie) of elektriciteit kan bijplaatsen en op het allerlaatst het plafond dichtwerken. Onmiddellijk afgewerkt, geen schilderwerk.

Alle verlichting kan perfect geïntegreerd worden.

Een vlek? met een natte doek maak je het plafond snel weer schoon. Wees er wel tijdig bij, zodat de vlek niet in het textiel kan dringen. Onze spanplafonds zijn namelijk samengesteld uit polyester geweven doek met een gespoten coating op de niet zichtbare zijde.

De voordelen

1. Strak resultaat

2. Niet invasief

3. Veel creatieve opties

4. Onderhoudsvriendelijk

5. Combineerbaar met andere interieurelementen

Mogelijkheden

Er zijn heel wat extra mogelijkheden met spanplafonds ten opzichte van traditionele plafonds

  • Verlichte plafonds
  • Geprinte plafonds
  • Akoestische plafonds

Spanwanden

Net als bij het spanplafond, is een spanwand ook beschikbaar in verschillende soorten en formaten.

Een spanwand wordt vaak lichtdoorlatend gekozen omdat u hierachter verlichting kan plaatsen die een intieme sfeer opwekt. Een foto kan hierdoor soms realistischer worden weergegeven.

Het volstaat hiervoor om een kader te laten maken en hierop bijvoorbeeld het logo van uw firma te laten drukken.

Montage

Voor de montage van een spanplafond is het voldoende om enkel op de muurcontouren latwerk te voorzien. Hierdoor kunnen heel wat meubels gewoon blijven staan of vlug even in het midden van de ruimte worden geplaatst.

Verder worden er verstevigingen voorzien voor hanglampen, inbouwspots of andere zaken die aan het plafond bevestigd dienen te worden.

Eens alles op zijn plaats en alle kabels netjes bevestigd kan het plafond worden gespannen. Dit gebeurd manueel, zonder de ruimte op te warmen zoals dit wel gebeurd bij de plastic versie. Eens het plafond is opgespannen word het overtollige materiaal afgesneden en de laatste strook textiel in het profiel weggestoken om nog een laatste stuk spanning op het plafond te steken. Eens dit klaar is rest ons enkel nog de verlichting te plaatsen en is alles compleet afgewerkt.